perjantai 29. toukokuuta 2009

Uusia asioita

Helmi on luonteeltaan reipas ja minusta tuntuu, että nyt pentuaikana on kaikista helpoin opettaa sille uusia asioita, jotka saattavat pelottaa jos niitä sattuu kohtaamaan myöhemmin. Muut koirat ovat ainoastaan kiinnostavia ja olemmekin etäältä katselleet niin isojen kuin pienienkin koirien menoa. Yritämme Helmin kanssa käydä mahdollisimman monessa erilaisessa paikassa ja tavata erilaisia ihmisiä, eläimiä ja tilanteita.

Hississä Helmi osaa nyt neljäntenä päivänä kulkea jo itsekseen, eikä sitä tarvitse kantaa sylissä. Aluksi hissi oli outo ja vähän pelottavakin paikka, mutta nyt siinä ei ole enää mitään ihmeellistä. Samoin hihnassa kulkeminenkin sujuu jo pikkuhiljaa, vaikka panta onkin ärsyttävä, Helmin mielestä se nimittäin kutittaa. Hihna on valitettavasti myös mukava lelu, joten Helmi on ympäriinsä sotkeutuneena siihen yrittäessään leikkiä hihnalla sen sijaan, että kulkisi siinä kokoajan nätisti :)

Kävimme tänään aamulla ulkona auringonpaisteessa vähän tutkimassa ympäristöä. Helmin mielestä on mukava laittaa suuhunsa kaikkea mahdollista, joten sen seikkailuita täytyy seurata tarkasti. Eilen tyttö yritti syödä mm. tupakantumppeja ja sammalta. Nam! Lempiasioita maistelun lisäksi on varpaiden nuoleminen ja pureskelu, sekä ihmisten naamojen lätkiminen tassuilla ja korvien sekä nenien pureskelu. Tällä termiitillä on vielä niin kauhean terävät hampaat, eikä se oiken tahdo ymmärtää, että pureskelu sattuu. Välillä se pysähtyy ihmettelemään, kun sille puruleikin alettua kirkaisee isoon ääneen "AI!". Jospa se pikkuhiljaa oppii, että lelut on pureskelua varten.

Vanhempieni kukkapenkki on Helmin mielestä mukava leikkipaikka. Kukkasipulit saavat kyytiä ja multa pölisee, kun Helmi päättää hieman huvituttaa itseään ulkona. Myös äitini koiran, Kirpun, ärsyttäminen on Helmin lempipuuhaa. Kirppu ei oikeastaan pidä muista koirista, joten se ei voi sietää Helmin yritystä saada Kirppu leikkimään. Olen tosin nähnyt, miten Kirppu salaa menee Helmin lähelle sen nukkuessa ja nuuhkii sitä kiinnostuneena. Katsotaan, miten näiden koirien suhde edistyy.

PS. Kuvia voi klikata, niin ne saa näkyviin suurempana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti